Tarjosiko joku sinulle tontistasi rahaa?

Omistatko tontin? Saitko suoran ostotarjouksen tontistasi? Mieti vielä ja lue miksi tonttikauppa kannattaisi kilpailuttaa.

Saitko tontistasi tarjouksen, etkä tiedä onko summa sellainen, jolla kannattaisi myydä? Tonttia kannattaa kilpailuttaa eikä sitä aina kannata myydä suoraan yhdelle ostajaehdokkaalle ilman, että on tutkittu kuinka paljon rahaa markkinat voisivat tontista antaa. Tonteille on tällä hetkellä paljon ostajia liikkeellä ja tontteja on liian vähän tarjolla. Pääkaupunkiseudulla tilannetta voisi kutsua melkeinpä tonttipulaksi. Koronapandemian myötä yhä useampi kaipaa omaa pihaa ja enemmän tilaa omaan kotiinsa.

Tontti- ja pientalokauppa käy nyt todella kuumana. On paljon rakennusliikkeitä, jotka ostavat tontteja ja rakentavat niihin talot myytäväksi. Tontteja ostava ammattirakentaja yrittää yleensä saada tontin mahdollisimman edullisesti. Lisäksi on paljon perheitä, niin sanottuja omatoimirakentajia, jotka etsivät paikkaa omakotitalon rakentamiseen.

Yhden saadun tarjouksen sijaan kannattaa tontti tarjota saatavaksi markkinoilla oleville kaikille ostajille. Usein paras hinta saavutetaan, kun rakennusmaa tarjotaan usealle rakentajalle. Myös rakennusliikkeen kanssa voidaan tehdä yhteistyössä tontille suunnitelmat ja ennakkomarkkinoida valmiita taloja avaimet käteen periaatteella suoraan perheille. Tämä on monessa tapauksessa maksimoinut myyjälle tontista saatavan rahan. Lisäksi se on ollut ostajalle turvallinen tapa kodin hankintaan, kun rakennusvaihe on selvästi suunniteltu ja valmiin kodin hinta on jo ennakkoon tiedossa. Tällaisessa tapauksessa tontin omistaja tietää millainen rakennus naapuriin tulee ja millä aikataululla.

Ammattilainen apuun

Usein sanotaan, että ensimmäistä tarjousta ei kannattaisi hyväksyä. Välittäjinä toteamme, että kilpailutuksen jälkeen ensimmäinen tarjous kannattaa hyväksyä, jos se on saaduista tarjouksista kaikista suurin. Lisäksi pitää huomioida, että kaupan muut ehdot tulee olla sellaisia, että ne ovat myyjän edun mukaisia. Moni tarjoaja ehdottaa mitä ihmeellisimpiä ehtoja tai vaikka ne kuulostaisivatkin loogisilta niin ammattilaisen mukana oleminen auttaa myyjää hyvien ehtojen rakentamisessa. Erikoisen tontin kanssa ainakin ehtojen tasapainottamisessa. Muutenkin on hyvä, että joku katsoo, että asiat menevät kaikkien sääntöjen mukaisesti ja laillisesti.

Tonttikohtaisella markkinatutkimuksella selvitetään miten tonttia tulisi markkinoida ja, että markkinoilla tavoitetaan kaikki ostavat asiakkaat kuten yksityiset perheet, rakennusliikkeet ja sijoittajat. Kilpailutuksella saavutetaan huomattavasti korkeampi kauppahinta kuin yhdeltä asiakkaalta saatu tarjous. Kilpailutuksessa jopa tältä yhdeltä asiakkaalta voidaan saada korkeampi hinta, kun hän tietää muidenkin olevan tarjoamassa.

Nämä kaikki seikat huomioiden ammattitaitoisen välittäjän mukana oleminen auttaa myyjää säästämään rahaa ja saamaan tontista enemmän. Tämä siis yleensä tarkoittaa, että tontin myynnistä käteen jäävä osuus on paljon isompi, kuin tontin suoraan myyminen vain jollekin ostajaehdokkaalle.

Tämän sivuston kautta saat käyttöösi juuri tonttikauppaan erikoistuneen välittäjän pääkaupunkiseudulla. Autamme sinua ensin hinnoittelemaan tontin ja sitten myymään sen. Kokonaisuuteen lisätään RE/MAX-ketjun mahdollistama myyntivoima ja saavutetaan markkinoiden paras hinta. Tonttitiimimme on saanut monista tonteista paremman hinnan, kuin monet muut välittäjät ovat arvioineet tontin hinnaksi.

Miten päästä alkuun?

Voit täyttää alla olevan yhteydenottolomakkeen, niin otamme yhteyttä. Voit myös soittaa sivuilla näkyvään numeroon ja autamme heti. Kun käytät laillistettua kiinteistönvälittäjää sinun ei itse tarvitse huolehtia kaikkien papereiden järjestämisestä ja asiakirjojen oikeeellisuudesta tai lakikiemuroista. Me olemme täällä sinua varten. Välitämme siitä, että välitämme tontin ammattitaitoisesti, parhaaseen hintaan ja kaikin puolin lakia noudattaen.

Ota yhteyttä